Тумба для взуття - практичний та зручний елемент інтер'єру, що дозволяє раціонально використовувати мінімум місця у невеликому приміщенні. У минулому такі меблі називали обувницею або калошницею. З її допомогою господині легко вдається утримувати передпокій у чистоті та порядку, особливо у тих випадках, коли у квартирі живе велика кількість людей. Крім турботи про естетичний вигляд приміщення тумба дозволяє звільнити велику кількість вільного місця, тому що полиці в ній височіють у кілька рядів.

Перед тим як купити тумбу для взуття потрібно обрати підходящий вид меблів:
  • закриті моделі, які найчастіше виготовляють із дерева. Головною метою таких меблів буде тривале зберігання великої кількості пар взуття;
  • відкриті полиці підходять для зберігання того взуття, яке людина використовує цього сезону. Матеріалами для виготовлення можуть бути пластик, метал і дерево. Безумовно, від матеріалу залежатиме і ціна на вироби, але при цьому полиці залишаються бюджетним варіантом;
  • комбіновані тумби - це меблі, в яких є, і полиці, і ящики, і шухляди.
Також окремо можна виділити і особливий вид меблів для зберігання взуття – банкетку. У простому варіанті вона є низькою і короткою лавкою, але деякі моделі знизу можуть бути доповнені полицями. Така тумба для взуття з сидінням дуже зручна в побуті, тому що взутись можна сидячи, що особливо комфортно для людей похилого віку.

Меблі-сервіс Тріо 2Д без подушки


Це частина модульної системи для передпокою, яка оснащена полицею в центрі внутрішньої ніші. Висота меблів дозволяє використовувати тумбу у вигляді банкетки. Сидіння зверху можна придбати окремо. Компактний дизайн і практичність дозволили меблям 2в1 ефективно використовувати місце в коридорі. Каркас виконаний із ДСП, а фасади із МДФ.

Допомога у виборі бюджетної тумби для взуття: ТОП-5 найкращих моделей

Компаніт ТО 1 ДСП


Це пряма тумба закритого типу із ламінованого ДСП має класичний дизайн та дерев'яні фасади. Дверцята відкриваються на себе і надають доступ до взуттєвої полиці висотою 45 см. Міцна конструкція дозволяє також використовувати цю модель як зручне сидіння. До численних переваг моделі належатиме і доступна ціна меблів.

Допомога у виборі бюджетної тумби для взуття: ТОП-5 найкращих моделей

FlashNika ТДВ-22


Оригінальний дизайн зробить тумбу відкритого типу не просто меблями, а й прикрасою інтер'єру. У нижній частині такого стелажу розташований невисокий табурет, який можна використовувати під час взування. Висота меблів майже 90 см, таким чином тумба раціонально використовує невеликий вузький простір на підлозі і не захаращує кімнату. Верхню стільницю можна використовувати для зберігання аксесуарів, головних уборів або ключів.

Допомога у виборі бюджетної тумби для взуття: ТОП-5 найкращих моделей

Компаніт ТО 4 ДСП


Комбінована модель тумби, у конструкції якої об'єднані взуттєва полиця, банкетка та ніша для зберігання аксесуарів. В оснащенні є невисока полиця для повсякденного взуття, ніша для зберігання чобіт, а також ящик для аксесуарів. Зверху на банкетці є м'яке сидіння. Тумба виготовлена з міцного ДСП і представлена в декількох варіантах кольору.

Допомога у виборі бюджетної тумби для взуття: ТОП-5 найкращих моделей

Тиса-меблі АКМ 100


Взуттєва тумба розрахована на зберігання повсякденного взуття та оснащена двома полицями всередині закритої конструкції. Матеріалом стало ламіноване ДСП високої якості. На фасаді відкидної секції є зручна ручка. Висота тумби дозволяє використовувати її як банкетку.

Допомога у виборі бюджетної тумби для взуття: ТОП-5 найкращих моделей

Памятка покупателю


Дешеві тумби для взуття представлені в великому асортименті, але покупцю треба бути уважним. Насамперед звертати увагу потрібно на габарити майбутньої покупки. Меблі не повинні займати дуже багато вільного простору і порушувати звичний порядок речей в інтер'єрі.

Якщо тумба вузька, але при цьому висока, зверху вона може бути доповнена стільницею для сумок. Головною особливістю таких меблів, які виділяють її на тлі інших моделей, є велика місткість.

Дуже важливо, щоб меблі, які постійно контактують із взуттям, були стійкими до вологи, бруду та механічних пошкоджень. Від того наскільки меблі здатні протистояти цим фактором, залежатиме її довговічність.

Новий предмет повинен гармонійно вписуватися в інтер'єр та не порушувати цілісність картини.

Читайте на тему: Правильне зберігання зимового взуття: що треба знати


Поделитесь в соцсетях: