Спальня по праву вважається однією з найбільш закритих в квартирі чи домі кімнат, оскільки вона не призначена для сторонніх. Ця кімната оформляється господарями виключно з врахуванням своїх бажань і свого смаку.

Багато хто довго не може визначитися із оформленням кімнати: хочеться все врахувати, щоб спальня виглядала не тільки стильно, але і затишно. Якщо ви вирішите купити меблі у Львові, визначтеся не тільки з габаритами і матеріалами, а й зі стилем оформлення.

Дизайн ліжка: як обрати
Лиш невелика кількість користувачів розуміє, яку модель можна віднести до класики, а яку - до модерну. Інші ж відчувають деякі складності.

Головні характеристики стилів


Класика
Цей стиль характеризується витіюватими витонченими, формами, завитками. Такі меблі виготовляють тільки з дерев дорогих порід. Якщо говорити про кольори, то переважають в класичному стилі білий, синій, золотистий, а також їх відтінки.

Прованс
Цей популярний стиль визначається плавністю ліній. Крім різних порід дерев для таких виробів часто використовують метали. Що стосується гамми - пастельні відтінки.

Модерн
Цей стиль відрізняється переважним використанням круглих форм і плавністю ліній. Фаворитом серед матеріалів залишається дерево. Крім того, зустрічаються моделі, виконані із використанням МДФ та ДСП. Оформляють меблі найчастіше в коричневих, бежевих, сірих кольорах.

Хай-тек
В цьому стилі нема місця химерним елементам і формам, використовуються тільки строгі лінії. В якості основного матеріалу використовується метал. Кольори частіше всього представлені холодними тонами.

Ар-деко
В цьому стилі можна обирати витіювате оформлення з використанням квіток, кіл, дзеркала. Матеріали варіюються від порід дерев до металу. Відтінки можуть бути як пастельними, так і насиченими.

Якщо ж вам не до душі традиційні стилі, можна звернути увагу на ліжко в колоніальному (тропічному) або етнічному стилі. Бамбукові або ротангові меблі зможуть доповнити кімнату, оформлену в такому стилі.

Як вибрати?


Якщо з головними особливостями стилів ви встигли розібралися, можна починати обирати модель ліжка. В першу чергу, потрібно звернути увагу на передню частину, на якій будуть лежати подушки: по ній найлегше зрозуміти, який напрямок було обрано при оформленні виробу. А ще допоможе форма власне спального місця:
  • кругле ліжко є в стилях модерн, хай-тек, ар-деко;
  • квадратне в класиці і провансі;
  • подіуми можна зустріти в хай-теці і мінімалізмі.

Що з цього вам сподобається більше, вирішуйте самі. Треба лише, щоб це відповідало стилю вашої спальні.


Поделитесь в соцсетях: