Проблеми, пов'язані з психічними захворюваннями, не обмежуються тільки колом особливого формату надання медичної допомоги та догляду за даною категорією хворих. Досить часто вони виявляються та / або є наслідком:
  1. під час загострення хвороби;
  2. в силу прийому сильнодіючих психотропних препаратів.

Такі люди перестають адекватно сприймати норми поведінки, пов'язані з веденням господарських справ і розпорядженням особистим майном або матеріальними засобами, при цьому заперечуючи подібні відхилення.

Допомога адвокатського об'єднання


І якщо для побутового догляду (приготування їжі, санітарного та естетичного обслуговування) достатня наявність родича або соціального працівника, то повноправно розпоряджатися особистим майном може тільки офіційний опікун. Він призначається після визнання недієздатності громадянина в судовому порядку.

Підготовкою подібних (відразу слід зазначити складних) звернень до суду займається адвокатське об'єднання в Києві, юристи якого спеціалізуються на веденні справ даної категорії.

Особливості визнання особи недієздатною через суд


Порядок звернення до суду для визнання особи недієздатною передбачає подачу відповідного звернення (заяви) за місцем його постійного проживання або проходження тривалого лікування. Юрисдикція даних справ відноситься до категорії цивільних і розглядається судом загальної правової практики.

Ініціатором звернення може бути як фізична особа (наприклад, родич), так і територіальні органи опіки. Залучення кваліфікованих юристів при цьому вважається обов'язковим у зв'язку з тим, що:
  • Правомірність звернення повинна підтверджуватися пакетом документів і офіційних довідок, багато з яких надаються тільки за офіційними запитами адвокатської контори.
  • Процедура судового розгляду справи вимагає обов'язкової наявності юриста (адвоката) для прийняття заявником рішень з питань, які можуть виникнути в ході розгляду (наприклад, вибір опікуна).

Отримати більш повну інформацію про те, як проводиться визнання особи недієздатною в судовому порядку можна за допомогою офіційного сайту адвокатського об'єднання, розташованого в Києві. Для особистої консультації та отримання відповідей на питання в онлайн форматі, користувач може скористатися номером телефону (дзвінок безкоштовний), який зазначений на головній сторінці інтернет-ресурсу.

За матеріалами: Адвокатського об'єднання "Альва Прайвесі", м. Київ.


Поделитесь в соцсетях: