З п’ятого лютого цього року Укрзалізницею в експериментальному порядку впроваджується технологія реалізації проїзних на поїзди «Український експрес» категорії Інтерсіті+ у електронному вигляді.

Відтепер пасажири, які оформляють проїзні через Інтернет на поїзди категорії Інтерсіті+, можуть не йти за роздруківкою квитка на бланку проїзного документа до каси, як це було до цього, а можуть відразу прибути на посадку до поїзда з паперовою роздруківкою Інтернет-посадочного документа, що здійснена самостійно. Там стюарди здійснять перевірку його легітимності шляхом зчитування з Інтернет-посадочного документа штрих-коду та забезпечать посадку пасажирів до поїзда.

Посадочні бригади та бригади стюардів будуть використовувати мобільні термінали контролю документів, щоб здійснювати контроль посадки пасажирів, які купили через Інтернет електронні проїзні документи.

Під час оформлення посадочного документа треба буде обов’язково зазначити ім’я та прізвище пасажира, який буде здійснювати поїздку та при цьому мати при собі документи, що можуть підтвердити особистість. Оформлювати електронні проїзні документи припиняють за одну годину до відправлення з початкової станції маршруту поїзда, після цього часу квитки на поїзди можна буде придбати тільки за старою системою.

Повернення проїзних документів, які були оформлені через Інтернет, але при цьому не були використані, здійснюється лише після роздруківки замовлення проїзного документа на бланку, причому це повинно відбуватися не пізніше ніж за одну годину до того, як поїзд відправиться з початкової станції.


Поделитесь в соцсетях: