Багато туристів закохуються в Прагу назавжди і називають її найгарнішим містом в Європі. Є щось загадкове в похмурих замках, звивистих провулках і соборах.

Гостей міста чекають не тільки оригінальні екскурсії по нічному місту, відвідування стародавнього Празького граду, Карлова моста і річкові прогулянки по Влтаві. Поїздка в Прагу – це також унікальна можливість насолодитися традиційної чеської кухнею і спробувати незрівнянного чеського пива, яке вже багато століть вариться за старовинними монастирськими рецептами. А добратися до міста можна на автобусі, квитки на який можна замовити https://kasa.lux-reisen.com/booking/buses/ukr/lviv/praha/.

Подорож до Праги

Де ж варто побувати?


Карлів міст


Цей середньовічний місті з'єднує Старо Місце і Малу Країну. З часу побудови в середині XIV століття конструкція служила для того, щоб правителі могли проїхати по ній до свого замку. З 1974 року міст став пішохідним. Зараз це жваве місце, де гуляють туристи, виставляються на продаж картини вуличних художників і проходять костюмовані вистави.

Вацлавська площа


Центральне місце району Ново Місце, де часто проводять різні заходи. Площа названа на честь головного покровителя Чехії Святого Вацлава. З XIV століття тут проходили ярмарки і страти. Поступово Вацлавську площу оточили будинки ремісників і торговців.

Староміська площа


Головна в районі Старо Місце. На ній з XII століття кипить життя. Ще в ті далекі часи тут працював великий ринок, куди по Влтаві доставлялися різні товари. Стародавні будівлі, що оточують площу, дуже добре збереглися, бо змогли уникнути масштабних руйнувань в період Другої світової війни. Завдяки цьому, сьогодні туристи можуть милуватися чудовими зразками готики і бароко.

Староміська ратуша


Після того, як Старо Місце було визнано містом, за законами XIII століття необхідно було звести ратушу, де б змогло розміститися міський уряд. Але власна ратуша з'явилася в Празі тільки в XIV столітті. За 700 років існування вона істотна розрослася, бо з'явилося багато прибудов. На стародавньої ратушній вежі розташовані діючий Астрономічний годинник початку XV століття – унікальне творіння годинних майстрів з безліччю вбудованих один в одного циферблатів.

Тинський храм


Мальовничий готичний собор, який є справжньою окрасою Староміської площі. Храм почали будувати в XIV столітті, на його зведення пішло більше 160 років. Усередині покоїться прах історичних особистостей. Над храмом височіють дві 80-метрові вежі, а всередині розташовується пара десятків вівтарів, що відрізняються багатим оздобленням і розкішшю.

Замок Карлштейн


Знаменитий чеський замок в 30 км від Праги. Він являє собою практично неприступну фортецю, де зберігалися важливі державні документи, реліквії, коштовності і символи влади. Зміцнення побудовано за наказом імператора Священної Римської імперії Карла IV в середині XIV століття. Правитель особисто стежив за роботами по зведенню і обробці. Карлштейн пам'ятає славетних королів минулого і зберігає священні реліквії в своїх стінах.


Поделитесь в соцсетях: