Сімейне дозвілля – це унікальний шанс для батьків пізнати свою дитину, почути, а головне – зрозуміти її. Спільне проведення часу сприяє початку справжньої дружби між дорослими і дітьми.

Правильно і цікаво організоване дозвілля – це найяскравіші на все життя враження. Батьки зі свого досвіду знають, що щасливі моменти дитинства запам’ятовуються на все життя. Цікаво відпочити всією сім’єю можна і вдома, граючи в спокійні і цікаві ігри.

Ігри


У продажу є незліченна кількість настільних ігор для дітей різного віку. Також до цього виду можна віднести пазли, які можна вибрати на www.pazlyk.com.ua/pazli-dlia-pidlitkiv-ta-doroslih, головоломки, групові ігри і квести.

Види сімейного дозвілля для дітей та батьків: кращі ідеї

Домашній кіноклуб


Немає нічого приємнішого, ніж влаштуватися всією сім’єю на дивані і разом подивитися цікавий фільм. Для того, щоб організувати такий клуб, батьки повинні зібрати гідну фільмотеку, відповідну віку дитини. Причому зібрані фільми повинні бути цікаві і дорослим. Після перегляду можна влаштувати дискусію, поговорити про справедливість і красу, про навколишній світ і про життя в ньому. Такі вечірні «посиденьки» відмінно зближують батьків і дітей, вчать доброті та правильного ставлення до навколишнього світу.

Виготовлення іграшок


Маючи вдома коробочку з бісером, ви з дитиною можете виготовляти іграшки. Можна зробити чудову м’яку іграшку зі звичайного махрового носка і рису. Багато кумедних іграшок можна зробити зі звичайного паперу. А ідеї для саморобок можна знайти в інтернеті.

Творча виставка


Якщо дитина занадто мала, вам допоможе крупа – пшоно, рис, гречка, манка. Для чого? Для виставки абстрактних картин. Для створення вам знадобляться крім крупи, листи ватману і клей ПВА. Застелите стіл клейонкою і роздайте всім по листу ватману, попередньо нанесіть на нього рівний шар клею. Візьміть трохи крупи і акуратно розсипте на лист, потім інший сорт крупи і т.д. Вийде дуже кумедна картина. Звичайно, можна заздалегідь на аркуші намалювати картинку, а потім акуратно її заповнити крупою. Все залежить від віку вашого малюка. Це заняття дуже корисне, тому що воно розвиває дрібну моторику. Перша експозиція виставки готова. Розвісьте картини на стіну.

На наступний день займіться ліпленням. Дитина тягне пластилін в рот? Не хвилюйтесь. Приготуйте просте пельменне тісто і додайте в нього звичайний харчовий барвник. Можна використовувати в процесі ліплення квасолю, красиві гудзики, горох і т.д. Виліплені фігурки акуратно розставте на столик під картинами. Друга експозиція готова. Фантазувати в цьому плані можна нескінченно. Обов’язково проведіть презентацію виставки і нагородіть учасників призами.

Скрапбукінг


Ви не знаєте що це таке? Чудово, тим цікавіше вам буде освоювати цей вид рукоділля. У перекладі це слово означає ніщо інше, як «книга з вирізок». Це справжнє мистецтво, яке дозволяє створювати справді унікальні речі – альбоми, листівки, книги, закладки і т.д. Ця техніка передбачає використання всіляких штучок для оформлення вироби. Сьогодні у продажу є спеціальні набори декоративних елементів для скрапбукінгу. Перш ніж почати займатися цим видом рукоділля, краще подивитися кілька майстер-класів в інтернеті. Можна зробити своїми руками палітурку для книги або альбому, закладку, вітальну листівку – це так цікаво!


Поделитесь в соцсетях: