Чоловіча мода здебільшого досить консервативна. Підкреслити свою індивідуальність, статус і смак допомагають традиційні аксесуари - годинник, краватка, сумка або портфель, окуляри і ремінь. Приділяти увагу деталям - ключовий секрет створення стильного чоловічого образу. Щоб носити якісний модний пояс і правильно складати з ним луки, необхідно враховувати деякі нюанси - про них ми і розповімо в нашій статті.

Ремінь - обов'язкова деталь будь-якого гардеробу. Їх існує величезна безліч - тонкі і широкі, шкіряні і тканинні, кольорові і однотонні, з плетінням і декором по всій довжині, з мінімалістичною або масивною бляшкою. Багато моделей виконані в стилі унісекс.

Ремені часто ховають під сорочкою, але крім своєї прямої функції - підтримувати штани - ремінь також виступає в ролі модного аксесуара. Серед жіночих поясів часто можна зустріти моделі, ніби запозичені з чоловічого гардероба. Як не розгубитися і вибрати чоловічий пояс?

Відмінності чоловічих і жіночих ременів:


  • Дизайн. Для чоловічих ременів характерні гладкі лінії, міцна і масивна фурнітура, стримана кольорова гама. При цьому сам ремінь може бути абсолютно різним - з тисненням, плетений з тонких смужок шкіри, замшевий, комбінований зі шкіри та текстилю різних відтінків, з малюнком.
  • Міцність. Явними відмінними ознаками служать щільність і міцність чоловічого ременя - найчастіше він товщини.
  • Ширина. Як вибрати шкіряний пояс «правильної» ширини? Класичний чоловічий ремінь має ширину 3-4 см. Жіночі ремені зазвичай вже - 2,5-3 см. Хоча і серед чоловічих моделей сьогодні зустрічаються більш вузькі, але і вони відрізняються від жіночих більш лаконічним дизайном і стриманим забарвленням.
  • Кольорова гамма. Чоловічі аксесуари виробляють в консервативній кольоровій гамі - чорному, темно-коричневому, тютюновому, бежевому, темно-синьому, темно-червоному кольорах. Рідше зустрічаються різнокольорові плетені пояса або пояси з класичними горизонтальними смужками. Але і в цих випадках колірна гамма спокійна і лаконічна - наприклад, поєднання червоного і темно-синього, бежевого і коричневого.
  • Фурнітура. Як ще відрізнити чоловічий ремінь від жіночого? Звичайно ж, по фурнітурі. Пряжка у чоловічого класичного ременя - мінімалістичного або класичного дизайну. На ній не повинно бути каменів, гравіювання і логотипів. Винятком можуть бути ремені стилю кежуал. Для вільних стриманих образів підійдуть логотипи на пряжці, флористичний декор, вантажні мотиви.
  • Сторона верхньої застібки. Часто виникає питання, на який бік застібається чоловічий ремінь. Жінки традиційно застібають пояс справа наліво - тобто, вільний кінець знаходиться зліва від пряжки. У чоловіків же все навпаки - ремінь застібають зліва направо, а вільний кінець знаходиться праворуч від пряжки.

Вчимося підбирати пояс під стиль


У модельному ряду чоловічих ременів існує два види - класичні, які надягають під строгі ділові костюми, пальто або штани, і пояса в стилі кежуал, які більше підходять для джинсів або шортів.

Щоб завжди виглядати стильно й елегантно, дотримуйтесь в своїх образах єдність стилів одягу і аксесуарів. Дизайнери радять підбирати кілька ременів різного виду, щоб було легше складати стильні комплекти одягу:
  • Придбайте класичний ремінь, подібний за кольором і фактурою з черевиками і портфелем. Ваш образ повинен бути єдиним, а ремінь - не привертати до себе зайвої уваги.
  • Якщо ви носите наручний годинник, постарайтеся підібрати ремінь з пряжкою в тон до кольору металу годинника. Якщо годинник має шкіряний ремінець, бажано, його поєднувати з ременем.
  • Як правильно вибрати розмір чоловічого ременя? Заміряйте ширину талії і додайте 15-20 см. Таким чином, коли ви одягаєте пояс, у вас повинен залишатися запас близько 20 см. Між брюками і ременем повинно залишатись вільне місце. Ще один орієнтир - ремінь повинен застібатися на третій отвір. Довший або короткий аксесуар ризикує виглядати безглуздо.
  • При покупці ременя зверніть увагу на шви - рядок повинен бути рівним і відповідати заданому малюнку по всьому виробу. Найдовше вам прослужить ремінь, прошитий по периметру.
  • Який би ви не вибрали матеріал для ременя, натуральний або штучний, перевірте його. Зігніть пояс навпіл і подивіться, як поводиться матеріал. Ремінь не повинен пружинити і розтягуватися при помірному натягу.
  • Іноді після покупки якісного пояса з натуральної шкіри з'являються незручності через його жорсткість. Як же зробити шкіряний ремінь м'яким? Існують спеціальні засоби для пом'якшення шкіряних виробів - кондиціонери. Користуватися ними слід відповідно до інструкції. А з домашніх засобів найбільш популярними є кокосове масло, вазелін і спирт. Кокосове масло втирають в поверхню ременя, попередньо трохи нагрів виріб на сонці або під лампою. Єдиним мінусом цього методу є те, що кокосове масло може зробити шкіру трохи темнішою. Використання вазеліну і медичного спирту в більшості випадків не викликає потемніння. Спочатку протріть шкіру ватним тампоном, змоченим медичним спиртом. Коли спирт вбереться, розтріть на пальцях трохи вазеліну і змастіть виріб.


Зараз осінь, тому модно купувати ремені ручної роботи. Один з кращих магазинів, де можна придбати чоловічі ремені виготовлені вручну – це інтернет-магазин «Клямра».


Поделитесь в соцсетях: