З приходом епохи нових покриттів для підлоги: ковролін, ламінат, плитка - мода на килими не йде на спад. З роками змінюються лише тренди, а багато хто воліє бачити в дизайні домашнього інтер'єру саме килим в якості підлогового покриття.

Безумовно, є набагато більш практичні і дешеві варіанти благоустрою для будь-якого приміщення, але тільки килим здатний створити неповторну атмосферу домашнього затишку. А от мова про складність догляду за таким покриттям підлоги перебільшена, адже професійна хімчистка в короткий термін поверне колишню красу і яскравість будь-якому килиму. Дізнатися докладніше про послугу можна на сайті компанії, що займається чищенням на дому.

Як правильно обрати килим для будинку

«Справа смаку» або допомога професіонала?


Навіть людині з бездоганним смаком і відчуттям стилю знадобляться корисні поради щодо вибору якісного підлогового покриття. Почати варто з визначення інтер'єру в самому приміщенні, якщо, наприклад, кімната має обстановку в класичному стилі, то спираючись на цю особливість варто і купувати килим.

Класики в сучасних магазинах дуже багато і труднощі можуть виникнути лише на тлі багатого асортименту виробів, виконаних в цьому напрямку. Спиратися варто на особисті смаки і переваги, а також бачення того, як повинна виглядати в остаточному підсумку кімната, для якої купується килим.

З чим поєднувати?


Практично кожен елемент декору поєднується з будь-якими іншими предметами інтер'єру. Килими відмінні «напарники» в цьому плані для штор, меблів або іншого текстилю. Ще можна пофантазувати в напрямку поєднання кольору стін приміщення, люстри і нового килима.

Однак необов'язково килим повинен бути в тон шпалер або диванних подушечок. Все залежить від того, яка роль для нього відведена - освіжити приміщення строкатими фарбами або, навпаки, трохи приглушити кричущі кольори в інтер'єрі.

Розмір дуже важливий


Якщо мова йде про оздоблення у житловому приміщенні, де присутні меблі - необхідно підігнати килим під розмір загальної обстановки. Тут слід виходити з варіантів розміщення саме меблів. Окремі предмети можуть частково або повністю бути розміщена на килимі, а може бути і так, то килим буде незалежним і окремим елементом декору.

Сучасні виробники пропонують не тільки найрізноманітніші розміри килимів, а й широкий асортимент форм, кольорів, фактур. Можна знайти навіть несиметричні вироби.

Якість і основні функції


Помилково вважати, що килим - це лише елемент декору і потрібен він виключно для краси. Ні, килим - це не тільки візуальний затишок, а й тактильна насолода, тепло, безпеку для кожного будинку.

Таке покриття для підлоги ідеально для житла, де є діти.

Виходячи з усього вище написаного, варто робити вибір, спираючись не тільки на зовнішній вигляд виробу. Як мінімум слід загострити свою увагу на матеріалі, з якого виготовлений килим, на щільності і на якості.

Особливо цінуються килими ручної роботи. Такий виріб на зворотній стороні обов'язково містить підпис автора - сигнатур.


Поделитесь в соцсетях: