Бавовняна тканина – це природний матеріал, отриманий з рослинних волокон. Тканина доволі міцна і комфортна, з неї шиють дитячу, постільну білизну, одяг для дорослих, використовують для оформлення меблів. Завдяки своїм кращим характеристикам і низькій вартості, цей вид матеріалу дуже популярний серед споживачів.

Особливості бавовни


Бавовна, універсальний матеріал, її використовують для не тільки для виготовлення речей, ай для оббивки меблів і пошиття штор. Завдяки тому, що до природної сировини додають інші складники, отримують бавовну покращеної якості з зовсім іншими характеристиками і особливостями. Наприклад, додають: віскозу, льон, поліестер, ацетат…

Бавовняні волокна з домішками стають більш міцнішими, практичнішими, тканина набуває особливого блиску і шарму. Такий матеріал використовують для пошиття костюмів, суконь, дитячих речей. Бавовну вигідно купувати одразу оптовими партіями, адже тоді Ви значно економите на метражі.
Переваги бавовняного волокна:
  1. екологічність;
    міцність;
    м'яка тканина, добре пропускає повітря, зберігає тепло.

З бавовняного волокна можна отримати елегантні і висококласні види тканин, це сатин, батист, ситець, бязь, гіпюр і навіть оксамит.

Як відрізнити якісну бавовну від інших схожих тканин?


Часто виробники нехтують правилами і для виготовлення природного волокна застосовують неналежної якості сировину, дешеві фарбники і токсичні домішки. Для того щоб придбане волокно радувало, гарно оброблялось і довго носилось, необхідно купувати матеріал у перевірених виробників, з хорошими рекомендаціями. Ми пропонуємо високоякісну бавовну від найкращої компанії «Текстиль-Контакт», яка реалізує свою продукцію більш як 20 років.

На сайті http://tk.ua/, представлений широкий вибір текстильної продукції для оптових і роздрібних замовлень. Гнучка цінова політика і особливе ставлення до кожного клієнта забезпечує надійний та стабільний виробник.

Відмінність бавовни без домішок від інших схожих тканин:
  • при горінні, бавовна має запах паленого паперу;
  • бавовна м'яка, тепла і добре зминається;
  • бавовняна тканина важча ніж аналогічної площі синтетична;
  • бавовна не електризується;
  • бавовна без домішок не блищить, тканина матова;
  • на тканині з якісної бавовни не утворюються ковтунці;
  • бавовняні речі сохнуть набагато довше ніж синтетичні.

Вище наведені особливості стосуються чистого бавовняного волокна без домішок. Тканина з домішками поводить себе інакше.
Отже, бавовна – це найпопулярніший вид тканин, речі виготовлені з бавовняного волокна особливо естетичні та комфортні до тіла. Замовляючи оптом, Ви отримуєте матеріал високого класу по привабливій ціні. Завдяки різного роду якісним домішкам можна отримати різноманітні види бавовняного волокна кращих характеристик.


Поделитесь в соцсетях: