Роман Брегей - суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду заявив, що конкурс на зайняття посади судді нового Верховного суду - суцільне порушення, а Вища кваліфікаційна комісія суддів просто знехтувала законодавством.

Відтак, пан Брегей закликає до скасування результатів конкурсного відбору, адже ВККС запропонувала учасникам занижені вимоги.

За його словами, комісією було допущено більше ніж двісті кандидатів, 69 з них стали переможцями, якраз ті, хто провалив кваліфікаційний іспит.

Організатори, за твердженням судді, занизили мінімальний прохідний бал, адже закон вказує на 75% від загальної кількості отриманих балів за кожен іспитовий етап, тобто за тестування, завдання на практику та психологічний етап. Та посеред конкурсного відбору ВККС додала ще третій поріг – в результаті далі пройшли кандидати, які провалились ще на другому етапі.

Вища комісія встановила різний прохідний бал для різних судів. Для касаційного адміністративного це 127 балів, в господарський треба набрати 130 балів, в кримінальний – 119, а цивільний – 125. Так, можна зробити висновок, що для судді Верховного суду бал нижчий ніж для загального, дивно чи не так?


Поделитесь в соцсетях: