Австралійська комісія зі злочинності на протязі року проводила розслідування щодо використання заборонених допінгових речовин серед професійних спортсменів. Результаті стали для всіх шокуючими. Також в ході розслідування було встановлено, що розповсюдженням допінгу займаються організовані злочинні угрупування.

В своїй доповіді члени Комісії звернули увагу на те, що зв’язок спортсменів із злочинним світом значно спрощує проведення договірних матчів та махінацій, пов’язаних із букмекерськими ставками. Голова МВС Австралії зазначив, що результати розслідування стали шокуючим для всіх, а особливо для вболівальників. В ЗМІ говорять про те, що в австралійському спорті прийшов чорний день, адже фанати тепер навіть не знають, кому із спортсменів можна довіряти.

В ході розслідування Комісія встановила, що особливою популярністю серед професіоналів користувалися пептидні гормони та ряд інших заборонених речовин. До допінгового скандалу також причетні не тільки лікарі, але й фармацевти і тренери. Були також зафіксовані випадки прийому допінгу цілими командами.

В доповіді дуже мало уваги приділено конкретним учасникам допінгового скандалу. Лише зазначено, що один матч був договірним, але конкретика і в даному випадку також відсутня. В уряді говорять про те, що очільники МВС та Мінспорту мають спільними зусиллями побороти цю проблему.


Поделитесь в соцсетях: