Стрибки зі скакалкою – ось найефективніший спосіб позбавитися відчуття голоду, а значить й знизити кількість вживаних калорій.

Про те, що фізичні навантаження знижають апетит відомо давно. Тепер же завдяки дослідженню спеціалістів з Університету Васєда, що в Японії, стало відому що найкращих успіхів щодо цього питання можна отримати саме завдяки стрибкам зі скакалкою.

В дослідженні приймали участь три групи молодих жінок, котрі не вживали їжі за 12 годин до початку експерименту. Перша группа займалася стрибками через скакалку (по три підходи по 10 хвилин з перервами на 5 хвилин), учасники другою займалися на велотренажерах в такому ж режимі що й перші, а треті – не робили нічого. Після закінчення експерименту кожен учасник пройшов аналіз крові.

Результати показали, що обидва вида фізичних навантажень позитивно впливають на гормональний баланс і в першу чергу знижують кількість гормону голоду, котрий контролює рівень апетиту. Але, як виявляється, у учасників групи, котрі займалися зі скакалкою, кількість цього гормону була значно нижчою. Що ж стосується третьої групи, то тут показники ніяк не змінювалися.


Поделитесь в соцсетях: