Досить довгий час фахівці з дієтології радили відмовитися від вживання обробленого м’яса. За їх словами вживання такого продукту підвищує ризик розвитку захворювання серця та навіть ракових пухлин. Так, стверджувалось, що більше 20 грамів м’ясних продуктів в день підвищують шанси померти молодим. Саме якби кількість м’яса не перевищувала 20 грамів, то 3% передчасних випадків смерті можна було би уникнути, впевнений професор з Університету Цюріху Сабін Рюрманн.

Але не всі вчені розділяють таку думку. Наприклад, професор Том Сандерс з Лондонського королівського коледжу стверджує, що достовірних фактів про такий зв'язок не існує і це лише припущення. Він підкреслює, що вживання більше 160 граммів м’яса щоденно, то ризик смерті підвищується до 72%, але якщо не зловживати, то все буде гаразд.

Не варто виключати інші фактори впливу на організм людини - паління чи відсутність фізичної активності. Окрім цього люди часто вживають шкідливі продукти харчування та ведуть не здоровий образ життя. Тому стверджувати, що саме м'ясо винне у передчасній смерті не варто.


Поделитесь в соцсетях: