Японські та американські вчені провели два різних дослідження, які показали, що шліфований рис має канцерогенні властивості, що може стати причиною розвитку у людини цукрового діабета другого типу. Японські дослідники визначили, що при фасуванні рису по упаковкам використовується спеціальне покриття з тальку. Дана речовина по своїй суті є канцерогеном, який доволі серйозно може зашкодити організму людини. Так, наприклад, злоякісні пухлини, які з’являються в шлунку, покриті як раз тальком.

В свою чергу, вчені з США визначили, що постійне вживання рису призводить до діабету ІІ типу. Такому рису, як і всім іншим рафінованим продуктам, характерний доволі великий глікемічний індекс. Так, наприклад, дослідники заявили про те, що споживання білого рису п’ять і більше разів на тиждень призводить до підвищення ризику розвитку цукрового діабету на 17%.

Варто також звернути увагу на те, що такі ризики пов’язані лише із шліфованим рисом. Наприклад, в бурих сортах рису зберігається спеціальна оболонка, а відповідно в ньому міститься корисна клітковина. Відповідно до отриманих результатів, вчені порекомендували вживати шліфований рис не більше 1-2 разів на тиждень.


Поделитесь в соцсетях: