На жаль, не у всіх жінок є можливість регулярно відвідувати косметолога, купувати професійну косметику і балувати себе новинками beauty-світу. Але всі хочуть бути чарівними, прекрасно виглядати і добре себе почувати.

Щоб шкіра обличчя залишалася молодою і підтягнутою довше, можна іноді балувати себе масажем у салоні краси. Для початку треба розібратися, як за допомогою цієї процедури домогтися чудового результату.

Масаж обличчя: нюанси і ефект

Масаж обличчя – важлива частина догляду за зовнішністю, яку не можуть замінити засоби зовнішнього застосування. Креми не в змозі проникнути глибше поверхневого шару шкіри. Їх функція обмежується зволоженням і створенням захисної плівки. Масаж покращує обмін речовин і кровообіг, прискорює рух лімфи. Також ця процедура впливає на газообмін, збільшуючи споживання кисню тканинами.

На думку косметологів, у такий спосіб можна прибрати не тільки набряки, але і поліпшити колір, надати шкірі еластичності і пружності. Також косметичний масаж попереджає в'янення шкіри, бореться з проявами зморшок і заломів, пігментацією і прищами. З його допомогою можна попередити не тільки початкові ознаки старіння, а й появу таких дефектів, як друге підборіддя.

Що стосується вікових показань до його застосування, то масаж обличчя і шиї можна і потрібно робити в будь-якому віці, як правило, рекомендують починати після 25 років. З 30 років бажано включити його в список обов'язкових, щотижневих процедур по догляду за обличчям.

Звичайно, масаж – не панацея проти вікових змін шкіри обличчя і шиї, але безсумнівно, важлива складова комплексного підходу для підтримки молодості. Косметологи впевнене говорять про те, що ця процедура особливо необхідна людям після 35 років, коли в шкірі зменшується синтез колагену і еластину, якість цих волокон погіршується, як і якість водного гелю, що знаходиться між ними. Особливо цей процес посилюється в період менопаузи, оскільки зменшення естрогенів призводить до уповільнення їх синтезу, що призводить до в'ялості і підвищення розтяжності шкіри.

Техніка масажу обличчя відрізняється незвичайною маніпуляцією рук майстра. Вони рухаються виключно по енергетичних лініях, направляючи позитивний заряд в потрібне русло. Спрямований потік позитивної енергії, впливаючи на роботу багатьох систем, сприяє не тільки омолодженню – оздоровлюється весь організм. Зміцнюється імунна система, підвищується м'язовий тонус, поліпшується кровообіг.

Ця процедура тонізує, заспокоює, допомагає простіше реагувати на складні життєві ситуації. Це теж сприятливо позначається на зовнішності. Рухи майстри не різкі, вона ніжно розгладжує всі «проблемні зони». З їх допомогою відбувається поліпшення циркуляції крові, обмінних процесів на клітинному рівні, усуваються набряки і круги під очима, зменшуються капілярні сітки, обличчя підтягується і наповнюється життєвою енергією.


Поделитесь в соцсетях: