Одного з викладачів Орегонського університету було звільнено після того, як він виказав власну незадоволеність занадто мирними протестами студентів. «Починайте війну! Візьміть зброю та пристрельте мене із неї!», – заявив він молоді.

Джеймсові Олмстеду, який тимчасово обіймав посаду професора права в учбовому закладі, пред’явили звинувачення у крадіжці та нападі. Підставою для цього став відеоролик, знятий очевидцем його сварки зі студентами, де чітко можна побачити, як викладач штовхнув одного хлопця, а потім відібрав телефон у дівчини.

Дехто вважає, що таким чином професор Олмстед намагався викликати у студентів потяг до насилля, оскільки, на його думку, це є одним з головних факторів вдалого протестного руху. «Розпочніть війну! Застрельте мене першим, ось я, перед вами!», - кричав він. На записі видно, як чоловік, зірвавши з себе окуляри, кидає їх на землю, а потім вимагає їх повернути. При цьому психічно він виглядає цілком урівноваженим.

Пізніше професора звільнили за його дії та заборонили з’являтися на території університету. При цьому чим саме були викликані студентські протести, не повідомляється.



Поделитесь в соцсетях: