Стівен Слевін два роки провів у камері-одиночці однієї з тюрем американського штату Нью-Мексико через те, що його там просто забули. 59-річному в’язневі самому собі довелось відгризати нігті та видаляти зуби.

Знаходячись у повній ізоляції двадцять два місяці в «одиночці» в умовах абсолютної антисанітарії, Слевін на собі випробував всі «переваги» пенітанціарної системи. Нігті чоловіка були настільки довгими, що закручувались навкруги його ніг, а на шкірі з’явився грибок. Але найстрашнішим захворюванням, яке «заробив» Стівен, перебуваючи у в’язниці – рак легенів, мова вже не йде про психічний стан американця. За словами лікарів, внаслідок хвороби жити чоловікові залишилось не більше року.

Слевін був заарештований у 2005-му році за підозрою у крадіжці автомобіля у нетверезому вигляді. Адвокати йому допомогти так і не змогли, Стівен навіть жодного разу не бачив суддю. В одиночну камеру чоловіка відправили за нібито схильність до суїциду.

Після того, як з американця було знято всі обвинувачення, і його відпустили на волю, Селевін подав зустрічний позов. Тепер за всі свої страждання чоловік отримає п'ятнадцять з половиною мільйонів доларів. Однак, як стверджує сам Стівен, справа зовсім не в грошах, адже здоров’я вже не повернути. Головним його бажанням було привернення уваги до нелюдських умов утримання в’язнів.



Поделитесь в соцсетях: