Олександр Лукашенко заборонив державним організаціям купувати службові автомобіля, ціна яких перевищує 25 тис. євро. У прес-службі президента заявили про те, що у всіх держзакладах, державним юридичним особам, а також уставних фондах, в яких частина державних акцій складає більше 50% і сільськогосподарських організацій з долею держави, не може перевищувати 25 тис. євро.

Варто також звернути увагу на те, що чиновники і керівники мають право на придбання службової машини в тому випадку, якщо на протязі останніх трьох місяців до дати придбання не має заборгованостей по заробітній платі, за енергоресурси, по кредитам, які були видані під урядові гарантії, а також гарантії, видані місцевими виконавчими органами. Але ця норма не стосується тих юросіб, яким надана відстрочка по сплаті кредитів або інші заходи державної підтримки щодо сплати кредиту.

Також в документі прописано, що в разі перевищення вартості автомобіля або покупки транспортного засобу тими органами, в яких є певні заборгованості, передбачене покарання у вигляді штрафу до 100 млн. бел. руб.


Поделитесь в соцсетях: