У Ємені місцеве плем'я вимагає викуп за громадянина Австрії, який був викрадений разом з подружньою парою з Фінляндії. На YouТube був викладений ролик, в якому йдеться про те, що якщо протягом тижня після оприлюднення запису викрадачі не отримають викуп, то це може плачевно закінчиться для австрійця. Чоловік, який потрапив у полон єменського племені, просить допомоги не тільки в уряду Ємену, але і ЄС і Австрії.

Варто відзначити, що чоловіка викрали 21 грудня 2012 в столиці країни, але стало про це відомо тільки через три дні. Також варто зазначити, що австрійська влада підтвердила запит Міністерства закордонних справ Фінляндії, в якому йшлося про те, що разом з австрійцем в полоні знаходяться також громадяни Фінляндії. Також в МЗС Австрії говорять про те, що, швидше за все, трьох полонених утримують в Хаулані, який знаходиться в 20 кілометрах від міста Сани.

Всього за останні роки в Ємені було викрадено близько 200 чоловік. Найчастіше місцеві племена використовують заручників в якості «обмінної монети» для того, щоб уряд виконав їхні вимоги. Але останнім часом терористи Аль-Каїди також все частіше викрадають людей і практикують публічні страти заручників.


Поделитесь в соцсетях: