Представники влади штату Коннектікут заявили про те, що їм стали відомі причини стрілянини в одній із місцевих шкіл, в якій загинуло 20 учнів і 6 вчителів. Адам Ланза пішов на такий жорстокий крок лише заради того, щоб побити "рекорд" Андреса Брейвіка, який у липні 2011 року організував теракт, в якому загинуло 77 людей.

Відповідно до даних місцевої поліції, вбивця з Коннектікута вибрав для свого злочину саме школу тому, що вбити велику кількість людей там найпростіше. Також в поліції говорять про те, що всі вбиті для Ланза були лише очками в грі. Також в поліції заявили про те, що основою мотивацією такої поведінки 20-літнього вбивці стало не бажання бути схожим на Брейвіка, а звичайне бажання вбивати, яке виникло на основі жорстоких відеоігор, велика кількість яких була знайдена під час обшуку в його будинку. Також варто звернути увагу на те, що Ланза все-таки вирішив покінчити із собою на відміну від норвежця, який здався правоохоронним органам. Крім цього, стало відомо, що під час спроби затримання стрілок з Коннектікута все-таки відстрілювався від поліції.

Варто нагадати, що страшна трагедія в американській школі, під час якої загинуло 26 людей, більшість з яких були дітьми, сталась 14 грудня 2012 року.


Поделитесь в соцсетях: