Представники японського уряду заявили про те, що вже до кінця року 6 атомних ректорів зможуть відновити свою роботу, яка була припинена після трагедії на АЕС «Фукусіма». Представник французької атомної компанії Areva, яка займається поставками обладнання для японських АЕС, підтвердив цю інформацію.

Варто зазначити, що в цей перелік не входять ті два атомних реактора, робота яких не призупинялась. Люк Урсель також звернув увагу на те, що для запуску інших реакторів треба отримати дозвіл японського уряду, що може тягнутися роками, а деякі реактори «Фукусіма» стануть закритими назавжди.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року в північно-східній частині Японії стався сильний землетрус, магнітуда якого склала близько 9,0 балів. Після цього чотири з шести реакторів станції Фукусіма були затоплені внаслідок 14-метрового цунамі, що вивело із ладу всю систему охолодження. Варто також звернути увагу на те, що на повну ліквідацію наслідків аварії, а також демонтаж реакторів знадобиться близько 40 років.

Сьогодні з 50-ти ядерних реакторів в країні працює тільки два. Але вже у 2012 році прем’єр країни заявив про те, що уряд перегляне відмову від атомної енергетики.


Поделитесь в соцсетях: