Ігор Швайка, Міністр Аграрної політики та продовольства України розповів, як зараз ведуться сільськогосподарські роботи на Донбасі під час АТО.
Що може зробити міністерство, щоб забезпечити жнива.

«Ми ухвалили рішення скасувати плату за прийняття зерна зі східних областей України. Це ж є допомогою тим виробникам які там живуть. Ми проводимо низку перевірок по елеваторам», - розповів Міністр аграрної політики.

Він з посмішкою сказав, що зараз дуже багато роботи і всім не до відпусток. Що треба дуже багато чого зробити, але врожай буде зібрано.
«Тонами ми надсилаємо продовольство у зони АТО. В Слов’янську є проблеми з електропостачанням, тому не працюють холодильники і це є велика проблема», - каже Ігор Швайка.

Міністр розповів про вчорашню нараду з підприємством «Артемсіль», яке є дуже потужним постачальником солі. Воно знаходилось майже в зоні АТО. Підприємство зазнало деяких ушкоджень. Одна міна розірвалась і знесла дах. Але суттєвих втрат таких, як життя людей, немає. «Артемсіль» заявили, що звертатися до держави не будуть, відшкодовувати пошкодження будуть своїми силами.

"Загальна площа посівів, яку вже втратили через АТО, складає десь 210 від всієї посівної площі", - з сумом розповів Швайка.

Наталя Дроздовська, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: