Микола Азаров заявив про те, що більшість соціально-економічних проблем України не вирішуються через значну різницю меж реальним сектором економіки та бюджетною сферою. Під час засідання Ради регіонів прем'єр-міністр заявив про те, що найголовнішою проблемою сьогодення є невідповідність виробничих сил, внутрішнього валового продукту та структури бюджетної сфери.

Також голова уряду звернув увагу на те, що по рівню ВВП Україна знаходиться приблизно у 1980 році. Микола Азарова відзначив, що на сьогоднішній день однією з найважливіших проблем, що хвилюють населення, є дороги, але підрахувавши всі можливі видатки експерти прийшли до висновку, що для часткового відновлення доріг необхідно витратити близько 500 млрд. грн. Також він привів дані, відповідно до яких на відновлення порядку в ЖКГ по всій Україні може знадобитися близько 400-450 млрд. грн. Відповідно до цих даних можна зрозуміти, що ВВП країни не покриває всі необхідні витрати.

Крім цього, прем'єр-міністр звернув увагу на те, що реформування економіки неможливо зробити за один день, адже цей процес має бути поступовим і довготривалим. Саме тому вирішення всіх нагальних проблем в країні може відбуватися доволі довгий період часу, про що треба розказати громадянам.


Поделитесь в соцсетях: