Сьогодні у Кабінеті Міністрів пройшов брифінг, під час якого Міністр продовольства та аграрної політики Микола Присяжнюк повідомив, що завдяки державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки буде можливий комплексний підхід до вирішення основних питань аграрного сектору. При виконанні поставлених завдань вже у 2013 році Україна планує збільшити виробництво валової продукції сільського господарства на 8 відсотків. Це у свою чергу буде сприяти наповненню бюджета, надходженню валюти до України та збільшенню експортного потенціалу.

Міністр також нагадав, що програмою активізації розвитку економіки визначені такі основні завдання, як підтримка національного виробника, технічне переоснащення сільського господарства, розвиток міжнародного співробітництва та покращення інвестиційного клімату. Присяжнюк зауважив, що для того, щоб реалізувати ці завдання, вже передбачені інвестиційні проекти у галузі сільгоспмашинобудування, тваринництва, тощо. Планується, що програма буде сприяти збільшенню прямих іноземних інвестицій в АПК.

Міністр наголосив на тому, що виконання цих завдань дасть підтримку повному забезпеченню продовольчої безпеки України. До 2014 року виробництво валової сільскогосподарчої продукції повинно збільшитися до 260 мільярдів гривень, а обсяг експорту - сягнути 22 мільярдів доларів на рік. Це у свою чергу повинно сприяти тому, що надходженя до зведеного бюджету збільшаться до 48 мільярдів гривень.


Поделитесь в соцсетях: