Мабуть, більшість власників домашніх тварин іноді замислюються, де ж весь час пропадають їхні улюбленці. Англійцю Дейву Евансу вдалось відповісти на це запитання.

Так, 41-річний мешканець британського міста Мальборо якось звернув увагу, що його кіт на прізвисько Йолло кудись зникає вночі та стрімко набирає вагу. Дейв почав менше його годувати, однак Йолло все одно збільшувався в розмірах.

Тоді англієць вирішив прослідкувати за своїм котом за допомогою ультралегкого GPS, який фіксується на ошийнику тварини. Пристрій склав мапу пересувань Йолло, і Дейву потрібно було лише дочекатись повернення «гуляки», щоб за допомогою USB завантажити отримані дані на сайт, де завдяки супутниковим зображенням Google Earth можна було дізнатись усі котячі таємниці.

«Мій улюбленець гладшав на очах, тому я хотів зрозуміти, що ж з ним коїться. Тепер мені відомо все: маршрут його нічних прогулянок, місця, де йому дають попоїсти, а також його улюблене заняття – гонитва за курчатами о шостій ранку», – із посмішкою розповідає британець.

За словами винахідника, вага пристрою складає лише п'ятнадцять грамів, тому не викликає у тварини відчуття дискомфорту. На думку чоловіка, подібний навігатор під назвою «G-Paws» стане у нагоді й власникам собак, які довіряють своїх улюбленців стороннім людям.

До того ж Дейв планує створити соціальну мережу для тих, хто придбав його винахід. «Свою роботу сайт розпочне вже влітку. Там люди зможуть ділитись знімками та відеозаписами зі своїми домашніми тваринами.

Цікаво, що інші вже існуючі пристрої GPS, які працюють в режимі реального часу, програють розробці британця, оскільки вони занадто важкі для тварин невеликого розміру та коштують десь двісті фунтів стерлінгів, в той час як вартість «G-Paws» складає всього п’ятдесят фунтів.


Поделитесь в соцсетях: