Компанія Apple, як і будь-який інший виробник, час від часу зазнає невдач, які обумовлені не тільки кадровими проблемами, але й спробами реалізації наперед провальних проектів.

Одним з найбільших таких проектів є соціальна мережа Ping, вихід якої був анонсований ще в 2010 році. Стів Джобс заявляв про те, що це буде прорив в музичному аспекті, а сам ресурс зможе скласти конкуренцію світовим гігантам Facebook та Twitter. В день відкриття соціальної мережі зразу почала приходити величезна кількість спаму, і з’явилися фейкові сторінки відомих музикантів. Дехто з журналістів назвав цей проект найбільш провальним за весь 2010 рік.

Доволі великою проблемою стала кадрова політика компанії, адже за минулий рік Apple покинула доволі велика кількість провідних топ-менеджерів та інженерів, які виконували одні з найважливіших функцій в компанії. Дехто з високопосадовців були звільнені, а призначення нових кадрів визвало доволі великий спротив зі сторони інших працівників.

Доволі широко розголосу отримала проблема і появи фіолетового ореолу на фотографіях при контровому освітленні, зроблених "айфоном". Форуми техпідтримки компанії були переповнені, а самі представники компанії заявили про те, що проблема не з телефоном, а з тим, як правильно робити знімки, що визвало шквал критики в сторону Apple. Величезною проблемою стало погане покриття корпусу, адже буквально через декілька днів після користування на гаджеті з’являлися подряпини, а інколи смартфон був пошкоджений вже в коробці.

Але найбільшою невдачею Apple став картографічний сервіс, який був розроблений спеціалістами компанії.



Поделитесь в соцсетях: