Не секрет, що лампи застосовуються не тільки в приміщенні, але і на вулицях. Сьогодні важко уявити собі місто, вулиці якого перебувають у постійній темряві. Так, неосвітлені райони є в кожному населеному пункті, та погодьтесь, мандрівка такими територіями не приносить багато задоволення, ба більше викликає багато тривоги та страху. Тому всі населенні пункти, де проживають люди місцева влада намагається освітлювати. Для цього зазвичай встановлюються вуличні ліхтарі.

Вуличні ліхтарі - як вигідно висвітлити місцевість

Варто зауважити, що останні, є непросто приладом для освітлювання території, гарно та зі смаком підібраний ліхтар, завжди вигідно підкреслить місцевість, зробивши атмосферу навколо більш затишною та комфортною.

Якщо ми говоримо про ліхтарі, які встановлюють на дачних двориках, то можна констатувати, що такий пристрій зможе дуже гарно підкреслити стилістичну задумку екстер'єру. За допомогою них можна вигідно виділити необхідну ділянку двору і навпаки приховати та затемнити якісь не дуже охайні ділянки. Яскраві акценти будуть доречними, якщо потрібно, наприклад, гарно висвітлити садок з квітами, або затишний піддашок.

Що ж таке вуличний ліхтар і де встановлюються?


Зазвичай, вуличні ліхтарі це лампа або світильник, які встановлюють на високій конструкції, що являє собою опору ( наприклад, це може бути штатив, стовп або щогла). Якщо ж ми говоримо про ліхтарі, які власники використовують на прибудинкових територіях, то можна використовувати низенькі ліхтарі, або кріпити світильники взагалі на клумбах, під дахом тощо.

Вуличні світильники можуть, як і будь-які інші, мати різні типи плафонів і ламп.
Організація підсвічування також може відбуватись за різними алгоритмами. Наприклад, основними з них є: пряме, локальне та контурне підсвічування. Вибір залежить від місця розташування.

У випадку з прямим підсвічування, ліхтар спрямовує своє світло на ландшафт прямолінійно. Зазвичай з цим завданням відмінно справляються потужні прожектори. І використовують такий світильник для освітлення досить великих ділянок та площ та забезпечує загальне джерело світла.

Локальна ж підсвітка спрямовує свій промінь на поверхню, що відблискує, а потім цей промінь спадає на вертикальну поверхню. Як вище зазначалось, така підсвітка дуже вигідно виділяє потрібні Вам ділянки.

І наостанок контурна підсвітка, виходячи з назви, можна зрозуміти, що виділяє тільки контур ландшафту.


Поделитесь в соцсетях: