Нещодавно в Україні було введено надзвичайне положення у сфері енергетики. Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Згідно розпорядження №103-р від 15 лютого 2017 року, надзвичайне положення вступає в силу терміном на 1 місяць. В уряді пояснили, що тимчасові надзвичайні заходи введені через блокування вантажних перевезень вугілля антрацитової групи. У Міненерго прогнозують, що надзвичайне положення дозволить досягти значної економії: від 300 до 350 тис. тон антрацитового вугілля.

Як пережити віялові відключення електроенергії з комфортом: топ 5 порад

 В Україні прийнято рішення економити електроенергію шляхом віялового відключення електроенергії усім споживачам.
Найбільша ймовірність віялових відключень прогнозується в таких областях, як:

- Київська.
- Дніпропетровська.
- Харківська.
- Чернігівська.
- Сумська.
- Запорізька.
- Черкаська.

У зв’язку з цим наші партнери – інтернет магазин «GetLED» підготував ефективні рекомендації як пережити віялові відключення електроенергії з максимальним комфортом.

Порада 1. Робити освітлення в квартирі під час тимчасового відключення світла за допомогою свічок або акумуляторних джерел світла. Також можна використовувати найбільш сучасні та економні світлодіодні світильники або led лампочки та прожектори, що заряджаються від розеток або просто використовувати ліхтарі, що працюють від батарейок або акумуляторів.

Порада 2. Якщо у вашій квартирі встановлена електроплита, то при віялових відключеннях світла виникнуть складнощі з приготуванням їжі. В такому разі про її приготування варто подумати наперед. Готувати їжу в таких випадках бажано заздалегідь та відкласти її в термоконтейнер або термос, який збереже їжу теплою протягом значного часу. Зранку можна запрограмувати мультиварку, щоб до планового відключення їжа була готова.

Порада 3. Якщо ви проживаєте у приватному будинку, то бажано також запастись водою заздалегідь. Адже за відсутності електроенергії у будинку можуть тимчасово виникнути перебої з її постачанням, бо насоси, що качають воду не будуть працювати.

Порада 4. Під час віялових відключень світла у будинку можуть не працювати ліфти та домофон, а за відсутності консьєржа слідкувати за всіма відвідувачами буде дуже складно. Тому потрібно наперед потурбуватись про те щоб двері були обладнані кодовими або магнітними замками. За наявності сигналізації в квартирі, впевніться, що охоронна система буде коректно працювати в автономному режимі до відновлення енергопостачання.

Порада 5. Проведіть свій вільний час з користю! Важливим також є заздалегідь потурбуватися про свій вільний час, коли буде відсутнє постачання електроенергії. Можна закачати на планшет, ноутбук або телефон декілька цікавих передач або тренінгів. Потрібно заздалегідь перевірити заряд гаджета, щоб батареї вистачило на період відсутності світла.


Поделитесь в соцсетях: