Сьогодні, 26 червня, на брифінгу радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив про результати засідання міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщаються з тимчасово окупованих територій та району проведення АТО.

У засіданні брали участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр соціальної політики, інші профільні міністерства та праціврики банківської сфери.

За словами експерта, "на сьогоднішній день відпрацьвано три шляхи евакуації людей з зони АТО: 2 - основні та 1 запасний". І додав, що для допомоги біженцям будуть виділені автомобілі та надано всю необхідну соціальну допомогу.

Загалом, за словами радника Міністра внутрішніх справ, "зараз на отримання соціальної допомоги притендує приблизно 14 тисяч людей, а якщо врахувати Крим, то - близько 25".

Також Зорян Шкіряк наголосив, що опрацьовані механізми ідентифікації терористів та всіх, хто причетний до організації терористичних актів.

На засіданні також розглядалось питання про відправлення в зону АТО багатопрофільних банкоматів для того, щоб люди, які там залишились, могли здійснити всі необхідні фінансові операції.

Читайте также: Зорян Шкіряк: Є терористи, які готові скласти зброю

Відповідаючи на питання журналістів, стосовно дітей, які залилились в зоні проведення операції, експерт заявив, що терористи, які не випускають дітей, вчиняють, як Антихрист. І, звертаючись до бойовиків, заявив, що вимагає негайно їх відпустити для того, щоб Україна змогла забезпечити їм гідній захист.

Богдан Дроздовский, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: