Журналіст Назар Данчишин розповів, як ненароком зустрічав українців ледь не у кожній країні свого європейського туру. Зокрема, він зауважив, що здебільшого зустрічав сімейних людей, які виїхали раніше у пошуках кращого життя.

Перше місце зупинки – Польський Краків. Одразу в хостелі Назар з друзями побачив табличку, що персонал розуміє польську, німецьку, англійську, російську та українські мови. А жінка на рецепції виявилась сама із Запоріжжя, яка виїхала зі своїм чоловіком та засновала свою справу – хостел в якому і зупинився журналіст.

Проживають наші земляки в Кракові вже два роки, спочатку було дуже важко і тільки зараз їх заклад самоокуповує себе. Попри труднощі, вони вважають, що зацепились вже в Польщі і повертатись в Україну не збираються.

Далі Назар зустрів жінку, яка запрошувала їх в ресторан української кухні. Як виявилось це харків’янка, яка з чоловіком переїхала в Польщу 4 місяці тому, не шкодує і вірить у перспективне майбутнє. Сама працює в перукарні, а чоловік охоронцем. В ресторані тільки підпрацьовує.

Також зустріли співвітчизників і в Австрійському Відні - Дмитра та Яну, які переїхали півроку тому. Зокрема, Дмитро півтора роки тому, освоювався, а дружину забрав 6 місяців тому. Дмитро працює архітектором та паралельно навчається на магістратурі за фахом у Відні. Яна робить манікюр та візаж українцям та росіянам, яких в Австрії дуже багато.

http://svitua.com.ua/article/201708/4680-zarobitchany-poyasnyly-chomu-ne-hochut-povertatysya


Поделитесь в соцсетях: