Микола Григор'єв, українець, який проживе та працює будівельником у США, поділився своїми успіхами в роботі та розповів про життя в штатах.

Перше, що він зазначив, що США конче не вистачає спеціалістів в будівельній галузі – проектів дуже багато, а людського потенціалу недостатньо. До того ж, ставлення до робітників і до керівництва однакове. Людина з її потребами ставиться на перший план. Наприклад, підрядники на будівництві заробляють від 12 до 93 доларів за годину, електрик отримуватиме 62 долари за 60 хвилин.

Якщо працювати на замовлення приватного сектору, то в середньому в місяць можна заробляти приблизно 10 000 доларів з урахуванням податків. Якщо це звичайне замовлення – то податки не враховуються. Але такі гроші платять не будь-кому, а дійсно здібним робітникам.

Якщо це державне замовлення, то кожна категорія робочої професії оцінена урядом і оновлюється щороку. До того, державні проекти оплачуються дорожче, адже мають фіксовану оплату праці. Наприклад, реконструкція будівлі ООН в Нью-Йорку коштувала 2,5 млрд доларів, з яких 60% пішли на виплату заробітної плати робітникам.

До того ж, всі будівельні компанії мають дотримуватись «національного балансу». Якщо представників меншин буде дуже мало, таку компанію можуть звинуватити в дискримінації. Тому завжди будівництво «багатонаціональне».

Максим також розповів, що перед прийняттям на роботу всі потенційні працівники зобов’язані пройти тестування с письма, логіки, англійської мови та предмета подальшої роботи. Також всі проходять співбесіду та обов’язковий медичний огляд.

За матерыалами: vgoru.org


Поделитесь в соцсетях: