ПотягВсі звикли після використання постільної білизні у потязі, збирати її та відносити до провідника. Насправді, це його обов'язок і ви маєте право цього не робити. А людям похилого віку, інвалідам та вагітним жінкам, провідник має застелити ліжко самостійно.

Також ви можете на деякий час «орендувати» настільні ігри. Зокрема у провідників є шашки, нарди або шахи.

Будь-хто з пасажирів має можливість скористатись холодильником, ременями безпеки, якщо ваше місце верхнє, мікрохвильовою піччю та аптечкою – це все є у провідника.

Літак. Ціна звичайного авіаквитка зазвичай передбачає можливість безкоштовного надання вам напоїв: води, кави, чаю, соку, тощо. А взагалі надання безкоштовних продуктів та напоїв залежать від авіакомпанії, якою ви користуєтесь. Тому обов’язково запитайте, що входить у вартість квитка.

Володимир Царук - директор Центру розвитку туризму України розповів, що, летячи у бізнес-клас або економ-класі далекомагістрального рейсу ви маєте право вимагати продукти на напої, це входить у вартість.

Автобус. Тривала подорож в автобусі – для когось справжнє випробування. Саме тому зупинки передбачені кожні чотири години. Проте, за наявності певних обставин, водій має зробити зупинку за вимогою пасажира.

Якщо автобус прямує закордон, то у вартість квитка має входити безкоштовна мінеральна вода.

Такі автобуси мають бути оснащені спеціальним біотуалетом та кондиціонерами. Також мають бути аптечка та пледи.


http://fakty.ictv.ua/ua/lifestyle/20170802-bezkoshtovni-servisy-u-podorozhah-pro-yaki-vy-ne-znaly/


Поделитесь в соцсетях: