Депутат Сергій Міщенко вніс на розгляд ВР законопроект, відповідно до якого пропонується значно скоротити кількість обставин, які дають можливість працівникам ДАІ зупиняти автомобілі. Парламентарій пропонує дозволити працівникам ДАІ зупиняти автомобілі лише у випадку порушення правил ДРабо за наявністю інформації, що конкретний водій може бути причетним до дорожньо-транспортної пригоди. Також автомобіль можна буде зупинити задля надання допомоги іншим праціникам міліції або ж іншим учасникам руху, які цього потребують.

Крім цього, працівники ДАІ буде змушений після зупинки автомобіля пояснити причину та вказати на конкретне правопорушення, якщо таке було скоєне. Також пропонується заборонити даїшникам зупиняти автомобілі для перевірки документів. Раніше в управлінні ДАІ говорили про те, що така норма дає можливість значно підвищити ефективність розкриття злочинів, більшість з якиз пов'язана із викраденням автомібілів.

У пояснювальній записці до даного пункту прописано, що така перевірка документів водіїв не тільки не підвищує кількість розкритих злочинів, але й створює доволі велику кількість проблем та незручностей для всіх учасників дорожнього руху.


Поделитесь в соцсетях: