6 лютого поточного року Уряд прийняв розпорядження, в якому визначалися нові принципи взаємодії вищої законодавчої та виконавчої гілок влади. Причиною прийняття цього нормативно-правового документу став початок роботи Ради сьомого скликання та нова система політичної структуризації парламенту відповідно до пропорційно-мажоритарної системи виборів. Також відповідно до нового законодавства був частково змінений порядок формування комітетів ВР та депутатських фракцій. Основною метою цього розпорядження стало підвищення ефективності співпраці парламенту та уряду.

Покращення продуктивності співпраці двох гілок влади є визначальною у законодавчому процесі, адже Кабінет Міністрів має не лише користуватися своїм правом на законодавчу ініціативу, але й якимось чином слідкувати за розглядом законопроектом на всіх етапах, які визначені законодавство України.

Також варто звернути увагу на те, що міністерства мають напряму контактувати з відповідними профільними комітетами, що дасть змогу оптимізувати взаємодії парламенту на уряду, а також значно покращити законотворчий процес загалом. Відповідно до розпорядження в центральних виконавчих органах призначаються посади, які будуть відповідати за взаємодію міністерств із комітетами ВР для покращення законодавчої роботи парламенту.


Поделитесь в соцсетях: