Декілька днів тому був оприлюднений список країн, в яких проживає найбільша кількість людей з надмірною вагою та ожирінням. І, не дивлячись на очікування більшості, лідерство одержала не Америка. Так, на цей раз жителі Америки поступилися жителям Кувейта й посіли другу сходинку рейтингу.

Дослідження показало, що середній індекс маси тіла кувейтців складає близько 31,4 для жінок та 27, 5 для чоловіків. Натомість серед жителів Америки він має для жінок 29, а для чоловіків – 26, 5.

Серед інших «повних» країн світу значиться Єгипет, Ямайка, Об’єднані арабські емірати, Білорусія, Греція, Австралія та Німеччина.

Недивно, що чим нижчий рівень життя у тій чи іншій країні, більше воєн чи стихійних лих, тим менше люди вживають їжі. Це в свою чергу й призводить до потрапляння у список найстрункіших та навіть голодних країн. В ньому значаться такі країни як Бангладеш, Ефіопія, Руанда та Кенія.

Деякі ж країни мають помітну різницю в індексах маси тіла по статевим належностям. Наприклад у Ямайці індекс маси тіла чоловіків становить 24,8 а жінок – 29,8.


Поделитесь в соцсетях: