Дослідники з’ясували, що перегляд власних старих знімків у будь-яких соціальних мережах може мати такий самий заспокоюючий ефект, що ї прогулянка по парку. Як пояснюють вчені, давно викладені фотографії або зроблені записи на стіні нагадують про щасливі миті, які ви колись пережили.

Згідно зі статистикою майже дев’яносто відсотків користувачів відвідують свою сторінку, щоб перевірити розташовані на стіні повідомлення, при цьому три чверті з них в цей час перебувають не в гуморі. І чим більша схильність людини до депресії, тим вища імовірність покращити її настрій в саме такий незвичний спосіб.

Для підтвердження своєї теорії фахівці Портсмутського університету обчислювальної техніки провели серед ста чотирнадцяти користувачів соцмереж, середній вік яких склав тридцять чотири роки, опитування стосовно відвідування власного профілю. При цьому тридцять дев’ять відсотків опитуваних страждали на легкі психічні розлади, на кшталт депресивного стану.

Виявилось, що принаймні один раз на добу свою сторінку в соцмережі відвідують вісімдесят шість відсотків учасників опитування. І це, як вони стверджують, суттєво покращує їм настрій. До того ж, на думку вчених, перегляд фотографій, де збережені щасливі миті життя, може бути досить дієвим засобом покращення пам’яті.


Поделитесь в соцсетях: