Англійка Клара Коуелл кинула палити напередодні свого сто другого дня народження. Вперше жителька Великобританії взяла цигарку до рота у 1931-ому році.

Перехворівши у ранньому дитинстві туберкульозом, за все своє життя Коуелл викурила десь шістдесят тисяч цигарок. Проте за два тижні до свого 102-річчя, яке вона відзначила сімнадцятого лютого, британка вирішила змінити спосіб життя та відмовитись від поганої звички. Подібне рішення жінка прийняла не тому що переймалася власним здоров’ям, а тому що її родичі опасалися випадкової пожежі.

«Секрет маминого довголіття – цигарка та чашка чаю із декількома краплями віскі. На додаток тяжка праця та бідність. Вона є для всіх прикладом», – розповіла 69-річна донька Клари Лінда. Урочисту дату місіс Коуелл, яка сама мешкає у будинку для стареньких у передмісті Престона, відзначила разом із п’ятьма поколіннями своєї родини в улюбленому місці – пабі.

Зі своїм померлим чоловіком Клара виховала чотирьох дітей. На даний час у британки, окрім дітей, є дев’ятеро онуків, дванадцять правнуків та четверо праправнуків.

Нагадаємо, що найстарішим курцем Великобританії була Вінні Ленглі. 102-річна жителька Лондону, що померла у серпні 2010 року, за все своє життя викурила понад сто сімдесят тисяч цигарок.



Поделитесь в соцсетях: