З віком багато людей припиняють вірити у можливість змінити світ на краще. Звідусіль тиснуть стереотипи, нерозуміння та несприйняття, яких численні чоловіки й жінки не можуть витримати, а тому ламаються та змиряються з усталеним станом речей. Для них посідають перше місце вже не успіх, визнання й служіння, а прагнення до спокійного та комфортного життя. На щастя, далеко не всім бракне сил та енергії подолати тиск мас, наприклад, членам різноманітних громадських організацій, чільне місце серед яких займає Програма сприяння громадській активності «Долучайся!» на сайті Engage.

«Долучайся!» на пульсі громадського життя

Мета програми «Долучайся!»


Головна мета програми «Долучайся!», підтримуваної Агентством США з міжнародного розвитку, — підвищити обізнаність і рівень участі громадян у суспільній діяльності на всіх рівнях: місцевому, регіональному та національному. Крім того, члени команди прагнуть поліпшити громадський контроль, а також збільшити їхнє залучення звичайних людей до різних громадських ініціатив і процесів урядування.

Напрями роботи програми «Долучайся!»


Серед основних напрямів роботи програми «Долучайся!» варто виокремити такі:
  • Підвищення рівня громадянської освіти (розроблення й впровадження навчальних планів з громадянської освіти, а також проведення позакласних заходів для дітей і батьків).
  • Розбудова дієвих місцевих, регіональних і національних об’єднань для пілотування важливих демократичних реформ (мобілізація активістів, розбудова коаліцій та ініціатив, вдосконалення механізмів громадського контролю).
  • Поліпшення організаційних спроможностей громадських організацій, зокрема спеціалізованих на протидії корупції, на місцевому, регіональному й національному рівні (зміцнення потенціалу ОГС, розбудова комунікації з цільовою авдиторією).
  • Розвиток потенціалу ОГС з перспективою на довготривале залучення громадян до демократичних процесів (консультування з стейкхолдерами, розроблення стратегії сталого розвитку, організаційна підтримка).
  • Залучення вразливих груп населення (люди з обмеженими можливостями, ВПО тощо).
  • Технічна підтримка та грантова допомога (надання допомоги різноманітним ОГС, впровадження інклюзивного розвитку, розв’язання усіх можливих проблем євроінтеграції та молоді, забезпечення технічної підтримки відповідно до індивідуальних потреб, а також стратегічної комунікації).
    Якщо вам не байдуже до своєї країни, то саме час долучитися до програми «Долучайся!».


Поделитесь в соцсетях: