В Уряді визначили першочергові завдання, які необхідно реалізувати на шляху інтеграції України в ЄС. Відповідне розпорядження було прийняте 13 лютого 2013 року.

Реалізація основних положень документа має забезпечити підписання договору про асоціацію, що може відбутися вже на саміті Східного партнерства, який має пройти 28-29 листопада поточного року, а також подальше виконання зобов’язань України щодо процесів євроінтеграції. В даному документі були враховані результати переговорів Миколи Азаров та членів Кабміну із єврокомісаром Штефаном Фюле, а також консультацій із представницькими органами ЄС в Україні.

В рамках підготовки до підписання договору щодо асоціації документом передбачено співпрацю українського уряду із інститутами та країни-членами Європейського союзу, а також складення остаточного тексту Договору про асоціацію.

До жовтня поточного року Міноекономрозвитку має розробити проекти законів, що дозволять впровадити імплементацію Договору про асоціацію із ЄС. З іншої сторони Мінюсти має розробити ряд змін, які будуть внесені в українське законодавство щодо принципів протидії корупції, обігу вогнестрільної зброї, прийняття мір кримінально-процесуального характеру щодо юридичних осіб і т.д.

Також планується найближчим часом розробити ряд законопроектів, що дадуть можливість значно погиблими торгово-економічні відносин. Особливо це стосується митних тарифів на ряд товарів. Крім цього, на протязі року буде проводитися велика кількість консультацій на різних рівнях для підвищення активності різноманітних організацій при формуванні остаточного тексту документу, що передбачає створення асоціації із ЄС.


Поделитесь в соцсетях: