Вибір сімейного юриста - питання делікатне і при цьому вирішити його непросто, оскільки ринок переповнений пропозиціями, але знайти дійсного кваліфікованого фахівця дуже складно.

Як обрати сімейного юриста

Сімейний юрист повинен взяти на себе ряд обов'язків, пов'язаних з управлінням загальними сімейними справами, вирішенням майнових суперечок або морально-етичних питань. Отримати консультацію можна на legallawyer.com.ua, де працюють професіонали зі стажем. В компетентності керівника сімейними справами належить вирішення таких завдань:
  • Процеси розтогнення;
  • Розподіл майна;
  • Судові розгляди з питань особистого бізнесу;
  • Юридична протекція під час угод / покупок.

Робота сімейного юриста ускладнюється й тією обставиною, що подібні судові позови і розгляди проходять в супроводі загострення пристрастей.

На що звертати увагу при виборі фахівця


Реклама - просуває будь-які послуги, їх полюбляє бізнес і в тому числі юристи-приватники і адвокатські контори, тому необхідно вкрай уважно поставитися до вибору. Найкраще - провести особисте інтерв'ю з фахівцем.

Звертайте увагу на адвокатів, які в юриспруденції більше десяти років, це не говорить про те, що молоді фахівці не здатні гідно вести справи, але все ж досвід - вирішальний фактор.

Коли варто витратити більше, а де можна заощадити


Юрист з солідним стажем, який встиг закрити безліч судових розглядів і угод, знає юридичну кухню зсередини. Однак, якщо вам потрібна допомога в простій справі, наприклад, розірвання шлюбу за взаємною згодою, зверніть увагу на фахівців з недорогим прайсом. Не варто переплачувати за справу, яка не вимагає складних і тривалих розглядів.

Форма оплати у юристів теж відрізняється:
  1. Погодинна.
  2. Фіксована.
  3. Комбінована.

З фіксованою формою оплати все гранично просто, ви оплачуєте послугу за раніше обумовленою вартістю. Якщо форма оплати погодинна, є ризик натрапити на несумлінного виконавця, який буде тягнути ваші гроші.

Комбінована форма оплати - варіант вартий уваги, коли вам потрібна комплексна послуга: підготувати документацію, а потім представити ваші інтереси в суді.

Погодинно можна оплатити консультацію юриста, оскільки така процедура не забирає багато часу.

Які питання задавати юристу при особистій зустрічі


Все залежить від того, шукайте ви підрядника на тривалі послуги. Якщо вам потрібен фахівець, який буде завжди на зв'язку, підготуйтеся до інтерв'ю грунтовно.

Перше, що потрібно знати, який досвід у фахівця по вирішенню питань в сфері, що цікавить саме вас.

Потім поцікавтеся про формування тарифу і форми оплати.

І, звичайно, складіть договір про надання послуг на певний термін.

Звертайте увагу і на те, які почуття у вас виникають в ході інтерв'ю, якщо фахівець має чудове портфоліо і вам його рекомендували, але при особистому спілкуванні виникає неприязнь, краще відмовити від співпраці. З сімейним юристом необхідно вибудувати міцні і довірчі відносини. Обрати фахівця на важко, а от налагодити дружні стосунки дуже важлива – це кропітка праця для обох сторін.


Поделитесь в соцсетях: