Якими б якісними не були меблі, рано чи пізно, будь-який гарнітур або окрема його одиниця можуть зажадати ремонту або реставрації.

Сьогодні можна звернутися до майстрів, які відновлюють меблі буквально з попелу, а можна істотно заощадити і зробити ремонт своїми руками. Якісні і недорогі матеріали для набивання можна купити тут як і інші витратні матеріали, які будуть потрібні для ремонту, можна придбати не виходячи з дому.

Ремонт меблів своїми руками: за і проти

Ремонт меблів своїми руками - коли варто звернутися до профі


По частині реставрації та ремонту меблів власними силами, думки фахівців розходяться. Одні фахівці вважають, що маючи певний багаж теоретичних знань, можна проводити ремонт своїми руками. Однак, є фахівці, які скептично ставляться до лагодження та реставрації меблів профанами.

Насправді, якщо необхідність освіжити або відремонтувати меблі вже утворилася, головне - адекватно оцінити свої сили, здібності та навички.

Якщо мова йде про серйозні роботи по відновленню меблевого гарнітура або ремонт старовинних меблів - однозначно, варто звертатися до знавців всіх тонкощів подібних робіт. Інша справа, коли необхідно освіжити або змінити набивання дивана, крісла, стільців або інших меблів. У такому випадку цілком можна обійтися своїми власними силами.

Дрібний ремонт і заміна різних частин меблів - теж справа нескладна, якщо знати, де купувати механізми трансформації (ламаються найчастіше після декількох років активної експлуатації) та інші дрібниці, фурнітуру для ремонту. Так, все необхідне можна знайти в спеціалізованому інтернет-магазині - https://bondcity.com.ua/ua/catalog/mehanizmy_transformacii, звертаючи увагу на опис і характеристики деталі. Правильно підібраний матеріал для ремонту — майже 100% успіху на фінішній прямій.

Важливо про дрібниці


Меблева фурнітура - різні механізми і елементи оздоблення, без яких неможливо повноцінно експлуатувати предмети меблів.
Серед найважливіших деталей зазвичай виділяють:
  1. Механізми для кріплення елементів конструкції.
  2. Зовнішня фурнітура.

Про тонкощі вибору варто поговорити більш детально. У категорію дрібних деталей і кріплень можна зарахувати цвяхи, шканти, дюбеля, шурупи, мініфікси, конфірманти, рафікси, елементи для стяжки і повноцінні системи.

Лицьова фурнітура - важливі деталі, які допомагають нам користуватися меблями, роблячи їх функціональними і привабливими зовні. Сюди можна зарахувати: засувки, ручки, гачки елементи декору та інші подібні дрібниці. Купуючи фурнітуру, обов'язково звертайте увагу на якості і, звичайно, на зовнішній вигляд. Такі деталі кріпляться, як зовні, так і всередині виробу.

На що звертати особливу увагу


Купуючи витратні матеріали, набивання або деталі для ремонту і відновлення зовнішнього вигляду меблів особливу увагу необхідно звертати на бренд виробника. Меблевики-професіонали радять придивлятися до брендів, які на слуху і вибирати сертифіковані місця продажу. Такі заходи допоможуть уникнути покупки неякісного товару, підробок і кволих механізмів, що вимагають в майбутньому чергового ремонту або заміни.


Поделитесь в соцсетях: