Кожен день ми стикаємось з перешкодами та труднощами, проте порівняно з фантастичними пригодами та екстримальними ситуаціями, у які потрапили герої наступних книжок — це просто квіточки.

Кращі пригодницькі книги сучасності важко перелічити всі, бо за роки незалежності наші автори створили тисячі цікавих та інтригуючих історій. Новий авантюрний роман Сергія Ухачевського «Божевільний рейд» - це історія війни, що охопила схід у травні 2014. Криза влади та наступи ворогів не зломили міцного духу патріотів та військових, яким все ж вдалось стримати швидкий наступ ворогів та майстерно виконати таємне завдання. Динамічний та живий текст автора-АТОвця повністю розкривається в описі життя і настроїв окупованих бойовиками українських міст, а цікаві персонажі та легкий гумор сподобається не тільки шанувальникам гостросюжетних пригод, а й поціновувачам історій про зраду та підступність.

Кращі книги про природу для підлітків перенесуть читачів у магічний світ півночі, де фантастичне протистояння добра та зла вразить різнобарвністю героїв та стрімких поворотів сюжету. Книга авторки бестселерів The New York Times Джесіки Дей Джордж «Сонце і Місяць, Сніг і Лід» це історія дівчинки без імені з добрим серцем, що була нагороджена даром розуміти мову звірів і птахів. Завітавши до хати дівчини, велетенський білий ведімідь-ізбйорн забирає дівчину до крижаного палацу, де разом з дівчиною читачу доведеться вижити у дивному місці, розшифрувати загадкові письмена та таємниці слуг, що завжди уникають спілкування...Що насправді відбувається у цьому дивному місці, та що ховається під білосніжною шерстю ведмедя? Для порятунку друга дівчині доведеться відправитися у небезпечні мандри, щоб потрапити до палацу, що стоїть на схід від сонця, на захід від місяця.

Робінзонада — це книги, герої яких подібно славетному Робінзону Крузо опинились в ізоляції на островах, а сторінки пронизані пригодами та жагою до життя.
Ричард — англієць, жага пригод якого занесла у далекий Таїланд. Потоваришувавши в готелі з дивним чоловіком, герой отримує дивну карту таємничого острова з дивовижними, райськими пляжами, невідомими серед туристів. Дебютний роман Алекса Гарланда “Пляж” - це суміш літа та відпочинку з дивним, огорнутим мороком місцем, яке не знайдеш на мапах. Пристрасть та авантюризм беззаперечно робить кожну мандрівку цікавішою, проте що ховається на цьому Острові, та хто ці люди — сучасні Робінзони, що свідомо оселились у цій місцині? Шум океану та золотавий пісок може вмить перетворитись на пекло, оманливі краєвиди якого зруйнують гру у “рай”.

Роман-катастрофа Макса Кідрука «Де немає Бога» — бестселер не лише нашої книгарні, який вже понад рік не вибуває з ТОПових позицій.

Страх, паніка, жах від усвідомлення — це спільні відчуття для всіх виживших у страшній авіакатастрофі рейсу 341. Майстерно та гармонійно автор зображує життя та думки сімох “щасливчиків”, що опинились в надзвичайно суворих умовах на висоті декілька тисяч метрів. У кожного з них своя історія, яку автор майстерно закрутив та розповідає детально та лаконічно, ніби малюючи психологічний портрет кожного. На що здатна людина у розпачі та в умовах, коли на допомогу варто чекати лише від Бога? Детальний опис катастрофи та глибини людської душі Макс Кідрук поєднав у вишуканому сучасному пригодницькому романі-катастрофі, де кожна сторінка межує зі смертю та глибокими сподіваннями.


Поделитесь в соцсетях: