Місто Львів оспівують у піснях, описують у віршах, змальовують на картинах. Щоб зрозуміти та відчути його життя – обов’язково відвідайте його самі.

Якщо ви приїдете до Львова, то спочатку треба потурбуватися про місце, де ви зупинитесь. Можна, наприклад, забронювати готель у Львові. Після цього треба скласти список місць, які варто подивитися. Крім популярних туристичних об’єктів, у місті є й ті, про які чули не все, але це не значить, що вони менш захопливі.

Незвичайні захопливі місця у Львові: куди треба обов’язково сходити

Стрийський парк


В цьому парку, який знаходиться між вулицями Стрийською і Франка, можна зробити неймовірні знімки із лебедями та погодувати їх, сфотографуватися на фоні штучних руїн і біля музичного фонтану. Влітку тут їздить дитяча залізниця, де кондукторами і машиністами є школярі.

Арт-галерея на площі Ринок


Це єдина галерея під відкритим небом, в якій можна ознайомитися з роботами молодих художників, відвідати майстер-класи та виступи вуличних музикантів.

Будинок з багатьма назвами


На межі Братів Рогатинців та вулиці Валової є незвичайний будинок. На стіні будівлі є не одна табличка, а декілька. Вони з’явились протягом останніх років. Кожен рік до назви додаються прізвища митців, на чию честь організовується фестиваль кіно "Кінолев".

Музей Франка


Меморіальному музею Івана Франка вже 80 років, й у ньому за цей час майже нічого не змінилося. Тут досі є фортепіано та стіл, книги, чорнильниця з ручкою, підсвічник, якими користувався видатний письменник.

Будинок камерної та органної музики


Він знаходиться в колишньому костелі Марії Магдалини (17 ст.). У радянський час тут розміщався спортзал і концертно-танцювальний зал, який належав Політехніці. Пізніше будівлю перепрофілювали під органний зал консерваторії Лисенка.

Пластиліновий будинок


Він розташований неподалік від Личаківського парку. Господар успадкував непримітний особняк і віддав його на відновлення архітектору Миколі Сенику. Зараз будівля виглядає, як з мультфільму, – нереалістичним, особливо на тлі звичайних особняків поряд.

Двір загублених іграшок


Навпроти імпровізованого музею радянських часів розташований не менш оригінальний двір іграшок. Тут можна побачити ляльок, м’які іграшки, брязкальця, пасочки, велосипеди, садові гноми та ін. За словами місцевих мешканців, ця колекція належить старому жителю будинку, який якось знайшов дві іграшки і залишив їх у дворі. Незабаром за ним почали так робити і люди з сусідніх двориків, і так сформувалась ціла колекція. Зараз там є і старі радянські, і сучасні іграшки.


Поделитесь в соцсетях: