Кожен мріє, а де хто і має, про затишну та зручну оселю.

Прикрасою та родзинкою оселі можуть стати дерев’яні сходи, які, окрім функціонального призначення, можуть відрізнятися вишуканою архітектурою та дизайнерством. Сьогодні їх асортимент досить великий, зокрема, Ви можете ознайомитись і вибрати на сайті інтернет магазину будь-які, що привернуть Вашу увагу.

Дерев’яні сходи -  родзинка інтер’єру

Дерев’яні сходи надають будівлі особливої енергетики та комфорту, адже дерево завжди вважалося екологічно чистим, надійним, приємним на дотик природним матеріалом.

З чого виробляють?


Сучасні дерев’яні сходи, враховуючи технологічні можливості, можуть бути з будь-якої деревини та будь-якого розміру. Однак, найбільш популярними є кедр, сосна, модрина, бук. Ці породи дерев легкі в обробці, до того ж значно дешевші, наприклад, за дуб.

Популярність сходів із сосни пояснюється тим, що цього дерева ще вдосталь в Україні і тому соснові сходи відрізняються приємною ціною. Однак, слід зважати, що сосна не міцна порода, має багато сучків і з часом може розсихатися.

Сходи з кедру можуть бути складних та креативних конструкцій. Однак, слід пам’ятати, що сходи із цього виду дерева не достатньо міцні, тому їх обробляють додатковими матеріалами. Сам же кедр має заспокійливий та приємний запах, що так важливо після напруженого робочого дня.

Сходи з бука відрізняються різнобарв’ям: від рожевого до темного бордового. Ця деревина поєднує в собі невисоку ціну та міцні фізичні властивості.
Сходи з модрини відрізняються вогнестійкістю та вологостійкістю. Тому, у приміщеннях з підвищеною вологою будуть ідеальним рішенням. До того ж модрина не гниє, бо містить в собі дубильні речовини та на відміну від сосни, не має сучків.

Звичайно найнадійніші сходи – це дубові. Вони мають унікальний та розкішний вигляд. Термін служби таких сходів може бути більше 100 років. Деревина, що використовується для виготовлення дубових сходів не схильна до гниття, досить міцна та майже не має природних недоліків. Сходи із дубу здатні витримувати значне навантаження.

Незалежно від виду деревини всі сходи обов’язково обробляються антисептичними матеріалами, що надійно захищає сходи від жуків, гниття та інших можливих природних ушкоджень. Далі на поверхню наносять захисний лак, що може, як змінити природній відтінок дерева так і підкреслити його.

Сходи можуть бути також із комбінованої деревини, що, за допомогою майстрів, розкриє індивідуальність господаря.
В цілому деревні сходи нададуть будинку естетичної насолоди, благородства, вишуканості та комфорту.


Поделитесь в соцсетях: