Ви помічали які зараз тенденції у сфері гендерної рівності. Багато університетів навіть зараз запроваджують дисципліни щодо цього питання, так звані «гендерні студії». І багато охочих, до речі, бути обізнаними в тонкощах правового ( і не тільки) регулювання гендерних відносин.

Сьогодні жінка – це вже давно не домогосподарка. Сьогодні – це активна та захоплена особистість, з прогресивною громадською позицією. Яка не боїться висловлювати свою думку, виступати та брати участь у різноманітних проектах. До слова, одним із актуальних та прогресивних проектів для реалізації жінок є проект Я зможу.

Зараз не будемо згадувати про фемінізм, досить категоричне, можливо, явище і розуміється багатьма по-різному. Жінки вже давно захищають кандидатів та докторів наук, давно є спеціалістами в ІТ-сфері та бізнесі, що раніше було прерогативою чоловічої статі. Уже мовчимо про те, як вміло жінки керують автомобілями, ба більше автобусами та тролейбусами. А ще до середини дев’ятнадцятого століття на наших околицях жінка не мала права на вищу освіту. Та на щастя, що процвітала інтелігенція, яка боролась за права жінок, за їхні можливості бути освіченими та прокладати собі шлях по життю, який вона вважає за потрібне, а не продиктований традиціями та культурними особливостями.

Все більше жінки проголошують свою незалежність та самостійність. І, ні, це не означає «чоловіконенависть» тощо. Це означає, що жінка здатна до досягнення високої мети, до подолання важких перешкод та піднімання до незбагненних висот. І, ні, це не нівелювання біологічному покликанню жінки – народжувати дітей, таким чином продовжуючи рід Це про підкреслення важливості та необхідності жіночої ролі в сьогоденному соціумі.

Так, зараз права жінок на саморозвиток не нівелюються, як це було століття тому, але і достатньої поваги до особистості жінки поки немає. В світі, в Україні зокрема, дуже багато успішних жінок – досвід яких є просто безцінним. Саме проект «Я зможу» покликаний «розмножувати» цей досвід і ці навички, щоб кожна жінка могла реалізувати себе в цьому житті. Проект передбачає, що його учасники отримають безцінний досвід, почувши реальні історії досягнення великих цілей успішних жінок. Адже самореалізація – це необхідна віха в житті кожної людини. Можливо, коли ми шукаємо одвічний сенс життя, в одному із пунктів його і закладено момент самореалізації, як найвища точка людських прагнень.


Поделитесь в соцсетях: