Представники Мінсоцполітики заявили про те, що зараз спеціалісти розробляють документ, який буде регулювати питання гендерної рівності. Перш за все, запропоновані зміни торкнуться зрівняння заробітних плат чоловіків та жінок. Важливо зазначити, що цим документом буде передбачена певна квота жінок при прийомі на роботу. Такі зміни направлені на те, щоб на керівних посадах була присутня хоча би третина жінок.

У Федерації працедавців заявили про те, що така квота є недопустимою, адже під час прийому на роботу визначальним фактором є не стать особи, а її професійні якості. Під час Всеукраїнського форуму «Роль жінки в українському суспільстві» Наталя Королевська заявила про те, що її відомство збирається розробити документ, який регулюватиме питання гендерної рівності. Перш за все, він, по її словам, буде направлений на скорочення розриву у зарплатах жінок та чоловіків. Також доволі велика увага буде приділена питанням використання квотного принципу під час прийому жінок на роботу.

В рамках цього проекту також планується провести декілька інформаційних кампаній у СМІ щодо рівного розподілу обов’язків та відповідальності у сімейному житті.


Поделитесь в соцсетях: