Ви можете собі уявити квартиру без кухні? А кухню без плити та духової шафки? Напевно, що ні. Адже плита – один із основних елементів кухні. Без неї, по суті, кухня втрачає левову долю свого змісту. Варто зазначити, що сьогодні вибір кухонних плит та духових шаф настільки великий, що визначитись з вибором досить складно. Інколи, без спеціаліста в цій галузі не обійтись. Так, звісно, вміла господиня, найкраще знає, який прилад їй для кулінарних шедеврів підійде найкраще, проте всі деталі знати неможливо, особливо, коли мова йдеться про велику побутову техніку. Дійсно, вибір плити – досить важливий, адже від нього залежить не тільки якість приготованих справ, а безпека.

Чому саме варочна поверхня?

Сучасні плити є дуже функціонально наповненими, кожен виробник намагається зробити свій продукт найкращим та для цього додає і додає характеристик та можливостей плиті. Варто зазначити, чим більше автоматизована плита, тим більше часу з’являється у її користувача, що є дуже важливим в сучасному ритмі життя. Відтак, до вибору такого необхідного елементу як плита треба ставитись досить відповідально.

Варто зазначити, що велику роль грають також питання ергономічності кухонної техніки. Завжди хочеться, щоб вона компактно та зручно вмішувалась на кухонному просторі і, таким чином, тільки сприяла створенню затишку. Тому, дедалі популярнішими стають саме варочні поверхні. Проте також важливо зауважити, що ототожнення простої плити і поверхні є не досить правильним. Адже це просто верхня частина плити, яка не має в своєму складі духової шафи. В цьому контексті, треба повернутись до питання, а яка взагалі кухонна техніка існує? Відповідь просто: окремо встановлена та вбудована.

Що таке техніка, яка встановлюється окремо – певно, зрозуміло. Так, зараз більшість техніки саме такої і асортимент вражає, то повертаючись до питання ергономічності – такі прилади не завжди зручні, особливо на кухні з маленькою площею. Але вихід є: це вбудована техніка. Позитивними моментами такого вибору є те, що вона завжди якісно підкреслює дизайн Вашої кухні та займає значно менше місця, або взагалі фактично його не займає. І ще один приємний момент: з вбудованими пристроями «зникають» усі щілини, що також є вагомим плюсом у вигляді інтер’єру та опцією, яка значна полегшує прибирання.

Варочна поверхня ж, в свою чергу, це блок, який не залежить від духової шафи. Є різні види такої поверхні, підлаштовані під особливості Вашого будинку: індукційні або газові, або взагалі змішані, вони ж комбіновані.


Поделитесь в соцсетях: