Правильно вибрати та купити квартиру в новобудові у Львові є складним та проблемним питанням для кожного, хто бажає мати власну квартиру. Новобудова чи вживана квартира, що краще? Страх перед купівлею квартири від забудовника чи від попереднього власника?

Саме тому ми хочемо допомогти Вам у правильному виборі квартири із мінімальними витратами часу та нервів.

Як обрати та все ж таки купити власну квартиру?


Первинний ринок - ринок новобудов

Новобудови Львова є окрасами нашого міста і майже кожен бажає жити тут. Новітня технологія будівництва, кращі матеріали, сучасний дизайн квартир та фасадів - це все, що перше спадає на думку пересічному громадянину про новобудови. Проте, є і думки щодо новобудов такі, як: надійність забудовника, якість виконаних робіт, а також дотримання терміну здачі в експлуатацію новобудови. Перевагою первинного ринку є:

  • те, що квартири у новобудовах є порожніми, отже, Ви будете першим власником та набувачем даної нерухомості;
  • квартири на первинному ринку, найчастіше, продаються без ремонтів, отже, Ви зможете створити дизайн власного помешкання власноруч;
  • новітня технологія будівництва, що забезпечує довгу експлуатацію новобудови;
  • вартість квартири залежить від етапу будівництва, чим ближче до завершення будівництва, тим дорожча вартість квартири;
  • нижча вартість купівлі квартири, у порівнянні з вторинним ринком;
  • розвинута інфраструктура доїзду до будинку;
  • сучасний дизайн новобудови;
  • та ін.

Бачимо, що переваг на первинному ринку є чимала кількість. Для того, щоб краще обрати квартиру - розглянемо вторинний ринок нерухомості.

Вторинний ринок нерухомості - вживані квартири

Вторинний ринок нерухомості переповнений квартирами, що вже мали хоча б одного власника. Конкуренція на даному ринку є шалена, адже зараз багато власників бажають змінити житло на сучасніше, просторіше або навпаки менше та нове.

Житло на вторинному ринку є дорожче ніж на первинному ринку. Також існує ризик, що придбане житло може мати третіх зацікавлених осіб із якими доведеться мати справу. Ризик існування третіх осіб збільшується якщо квартири є у власності менше ніж три роки.

Недоліком вторинного ринку житла є те, що чинні власники не надають розтермінування оплати за квартиру якщо немає необхідної суми одразу. А як показує практика банки не охоче надають кредит на купівлю квартир на вживані квартири.

Найбільшим недоліком житла на вторинному ринку є зношеність старого майна. Це пов'язано із старими комунікаціями, каналізаціями, плануванням незручних квартир, відсутністю дитячих майданчиків або їх зношеність, відсутність паркомість на території будинку та ін.

Хочемо дати Вам пораду - не варто надто боятися купувати квартиру в новобудові, адже у кожної квартири є мінуси та деталі, про які просто необхідно дізнатися.

Слід зазначити, щ окупуючи квартиру у новобудові Ви інвестуєте у власне світле та комфортне майбутнє, а у цьому Вам трішки допоможе надійний забудовник.


Поделитесь в соцсетях: