Олег Назаренко - генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів заявив, що Вищий адміністративний суд України створив прецедент, коли виніс рішення щодо справи власника автомобіля, зареєстрованого з іноземними номерними знаками.

Попри те, що в Україні прецедент не є безпосереднім джерелом права, але рішення касаційної інстанції є авторитетним і дає підстави вважати, що ідентичні обставини справи призведуть до подібного рішення.

Проте - це не змінює обставин, що засуджують українців на величезні штрафи, а вони, в свою чергу, просто стали жертвами аферистів – бізнесменів, які організовують всю контрабанду автівок з іноземними номерами. І суд навіть не цікавиться компаніями, які здійснюють транспортування цих машин.

Експерт сподівається, що подібне рішення поставить остаточно всі крапки над «і» для охочих придбати ввезені з закордону автомобілі. Вже неодноразово проводились роз’яснення щодо того, що законної можливості придбання і користування такими автомобілями не існує, проте це не подіяло. Отже, не треба вірити компаніям, які стверджують, що все легально тощо. Це суперечить Митному кодексу України і, як видно, тягне за собою настання відповідальності.


http://news.finance.ua/ua/news/-/407622/ekspert-vyslovyvsya-pro-rishennya-sudu-shhodo-avto-na-lytovskyh-nomerah


Поделитесь в соцсетях: