Редактор канадського видання National Post та співробітник Atlantic Council Даяна Френсіс висловила свою думку щодо олігархії в Україні.

На її думку, українські «вельможі» цілеспрямовано відтягують проведення реформ, задля того, що маніпулювати Європейським Союзом та для отримання чергового траншу.

За словами редактора, в України один шлях до стабілізації – це сприятлива зовнішня атмосфера та тиск на місцеву олігархію з метою «просвітити» їх на корисну діяльність.

Зокрема, Міжнародний валютний фонд зауважив, що антикорупційний суд в Україні має бути створений до 14 червня 2017 року, чого, як видно, не відбулось. На думку Даяни Френсіс, прийняття рішення з цього питання навмисно затягують до часу настання виборів.
Проте, якщо міжнародна спільнота не посилить контроль над діяльністю українських політичних еліт, переможна стратегія України буде з тріском провалена.

Журналістка закликає міжнародні організації до вживання заходів на придушення свавілля олігархів в Україні, а саме : Перше, що треба зробити МВФ це не давати матеріальну допомогу поки не буде працювати антикорупційний суд. Друге, Євросоюз має встановити кінцевий термін для створення такої інстанції.

Отже, МВФ та Євросоюз мають діяти узгоджено для втілення Україною переможної стратегії розвитку.


Поделитесь в соцсетях: